Destinatiile preferate de romani

Marea_Britanie_Londra_SOHO

Cifrele pestrite din SOHO (Londra)

Cateva cifre de la Eurostat, biroul de statistica al Uniunii Europene pentru anul 2011 publicate in aprilie 2013.
• Cetatenii romani au plecat in 12.5 milioane calatorii in 2011 dintre care 900.000 (7%) au fost in afara tarii.
• Cele mai vizitate destinatii au fost Italia (20% din calatoriile in afara tarii), Bulgaria (17%) si Ungaria (15%), ceea ce indica o preferinta ridicata pentru alegeri in functie de pret si distanta fata de tara.

Daca pentru Italia sunt numeroase zboruri low cost ce fac legatura cu foarte multi romani plecati la munca, plus oferte ale agentiilor de turism, pentru Bulgaria si Ungaria apropierea fata de granitele Romaniei si pretul mai mic par a fi ajutat in alegerea vacantei.

Cele mai multe vacante ale locuitorilor Uniunii Europene au fost pretrecute in Spania (13% din calatoriile in afara tarii efectuate de catre rezidentii UE), Italia (9%) si Franta (9%).

Si alti europeni prefera vacanta in tarile vecine: cei mai multi belgieni merg in Franta, cehii in Slovacia, germanii in Austria, Irlandezii in Marea Britanie, spaniolii in Franta, francezii in Spania si lista continua cu detalii geografice.

Tu cum iti alegi tarile pe care vrei sa le vizitezi? Cat de important e costul transportului pana acolo? Cat de importanta e distanta fata de casa?

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Protected by WP Anti Spam