Amintiri din copilarie

Ti se intampla sa ajungi in locuri ce-ti amintesc de copilarie, ce parca au ramas in afara timpului, ce par la fel ca atunci cand aveai 5 ori 7 ori poate chiar mai multi ani?

Amintiri pretioase despre care credeai ca ai uitat, ca au fost aievea, candva de mult, dar care undeva au inghetat pur si simplu si sunt asa cum le stiai.

Din colectia de amintiri a moristii, patru locuri diferite unde bucuria redescoperirilor e mare, pentru ca un zambet e pretios iar copilaria nu trece niciodata 🙂

    • Inghetata Polar undeva intr-un loc uitat de lume, insa cat se poate de pitoresc. Au aparut tot felul de marci, dar parca Polarul e Polar. Am gasit trei variante, cu vanilie, ciocolata si banane, iar doua au fost testate si pozate repede, repede, sa nu se topeasca. Am cumparat inghetata de la un magazin micut din localitatea Ponoarele, la doi pasi de Targu Jiu si mult mai multi fata de Bucuresti, doar vreo 340 de km, un motiv bunicel de facut un drum de weekend pana acolo 🙂

1_iunie_Inghetata_Polar

      • Leagane colorate, un pic ruginite si care scartaite, insa autentice, undeva unde parca totul se misca dupa reguli vechi, frumoase. Cele 3 leagane asteapta copii mai mici si mai mari in satul Eftimie Murgu, in judetul Caras Severin.

1_iunie_leagane_vechi

    • Chiosc cu flori, amintind de singurele flori ce se vindeau inainte de 1990. Acesta ratacit, cu garoafe rosii, intampina cumparatorii din Bulgaria, in Dobrich.

1_iunie_florarie_veche

  • Plaja din alte timpuri, cu umbrele de paie si stabilopozi ce apara nisipul de curentii de pe mare. “La mare, la soare” era un vers demult, tare demult.  

1_iunie_plaja_Constanta 1_iunie_plaja_Eforie_Nord

Daca stii astfel de lucruri sau de locuri, amintiri din copilarie, scrie-ne despre ele si ajuta-ne sa le aducem pe Morisca.

Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Protected by WP Anti Spam