De ziua mea la Sighisoara

 

O zi speciala in fiecare an, a fost alegerea Ralucai de a-si sarbatori ziua de nastere cu o calatorie, an dupa an catre o noua destinatie. Pe Morisca sunt acum primele randuri de jurnal, din 2008.

Timid si cu un strop de incertitudine, pornesc pe un drum de poveste. O fila din jurnalul unei zile de nastere, o zi care am decis sa fie mereu o calatorie 🙂

Nu mai stiu cum am ales locatia, insa intr-o dimineata racoroasa de martie, prin 2008 – un an cu multe incercari dar si intamplari placute – am decis sa plec la drum. A fost prima mea calatorie neplanificata si intr-un loc in care nu mai fusesem pana atunci.

Entuziasmata de dorinta de a descoperi lucruri noi, am pornit catre gara cu destinatia… Sighisoara. Am cumparat biletul si m-am asezat pe o banca in asteptarea trenului. Desi drumul a fost destul de lung – aproximativ 5 ore – imaginile ce se aratau prin fereasta prafuita a compartimentului m-au facut sa zambesc de uimire si sa uit de aceleasi cladiri gri pe care uneori nici nu le mai priveam in drumurile mele prin oras.

DSC00229 DSC00231

Primul contact cu orasul-cetate mi-a oferit o imagine trista, a unui oras parca uitat de lume, nicidecum a unei cetati inca locuite. Cu toate astea, dorinta de a “scormoni” si a vedea ce se ascunde in spatele acestei imagini m-a facut sa merg mai departe si sa nu fiu descurajata de prima impresie. Am hotarat sa las pasii sa ma ghideze in aceasta mini vacanta si iata ce am gasit….

DSC00277 DSC00254

DSC00284 DSC00309

DSC00242 

DSC00297 

Poate nu am vazut tot ce era de vazut, si poate nu am descoperit chiar tot ce era de descoperit, dar senzatia ca am calatorit acolo unde m-au purtat picioarele si acolo unde privirea m-a indrumat nu poate fi egalata …iata prima calatorie de ziua mea….

DSC00282

Tagged with:     , , ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Protected by WP Anti Spam