O zi in Nuremberg

Am descoperit orasul perfect pentru vacanta. In Nuremberg poti lasa harta acasa si tot te simti bine.

Ratacesti pe stradute, descoperi case, descoperi decoratiuni, vezi locuri si oameni frumosi. Faci zeci de fotografii.

Germania_Nuerenberg_prin_oras_2

Germania_Nuerenberg_prin_oras_4

Germania_Nuerenberg_prin_oras_7

Germania_Nuerenberg_prin_oras_8

Germania_Nuerenberg_prin_oras_12

Germania_Nuerenberg_prin_oras_14

Germania_Nuerenberg_prin_oras_38

Pluteste un aer de relaxare si de voie buna, parca totul e un pic cochet si elitist. E fain sa te plimbi pe aici, fara o tinta anume ci doar cu gandul de a descoperi si a te bucura.

Ce poti vizita in orasul vechi

Orasul vechi este traversat de raul Pegnitz. Partea de la nord de rau este numita Sebalder Alstadt, iar cea de la sud –  Lorenzer Altstadt.

Cateva locuri te asteapta sa le treci pragul. Unele poate fi admirate de la exterior, altele merita sa fie vizitate. Ai putea avea in gand urmatoarele opriri:

  • Castelul – este localizat in zona de nord si ofera o priveliste frumoasa asupra orasului. Poti vedea cladirile principale, diverse turnuri, mai multe portiuni din zidurile de aparare si gradina. Castelul este deschis zilnic intre 9.00 si 18.00 (din aprilie pana in septembrie) sau intre 10.00 si 16.00 (din octombrie pana in mai).
  • Zidurile orasului – la origini au avut o lungime de 5 kilometri si 5 porti: Laufer, Spittler-, Frauen-, Neu- si Tiergärtner Tor. Pana in zilele noastre s-au pastrat aproximativ 4 kilometri de vazut si fotografiat.
  • Cartierul Castelului (Burgviertel) – o zona pitoreasca cu cladiri vechi ce au supravietuit trecerii timpului si au fost consolidate periodic.
  • Primaria si piata centrala
  • Biserici in centrul orasului: Sebalduskirche / St Sebald Church,  Lorenzkirche / St Lawrence Church.
  • Germanisches Nationalmuseum – este unul dintre cele mai mari muzee de arte si mestesuguri din Germania. Este deschis intre 10.00 si 18.00 (marta, joia, vinerea si duminica) sau intre 10.00 si 21.00 (miercurea). Intrarea costa 4 euro in mod obisnuit sau 5 euro daca sunt organizate expozitii speciale. Accesul este gratuit miercurea, dupa ora 18.00.
  • Verkehrsmuseum – este un muzeu dedidicat transporturilor si include 2 colectii: Muzeul Deutsche Bahn (muzeul cailor ferate nationale) si Muzeul Comunicatiilor. Intrarea este taxata cu 3 euro.
  • New Museum – este un muzeu dedicat designului si artei contemporante. Poate fi vizitat intre 10.00 si 20.00 (de marti pana vineri) sau intre 10.00 si 18.00 (sambata si duminica). Intrarea este taxata cu 3.5 euro.
  • Si multe alte locuri ce asteapta sa fie descoperite de turistii curiosi 😉

Germania_Nuerenberg_prin_oras_21

Germania_Nuerenberg_prin_oras_22

Germania_Nuerenberg_prin_oras_24

Germania_Nuerenberg_prin_oras_26

Germania_Nuerenberg_prin_oras_29

Germania_Nuerenberg_prin_oras_33

Detalii importante

Ai doua variante la indemana pentru a ajunge in Nuremberg – cu masina sau cu trenul. In varianta cu trenul merita verificate biletele speciale de la Deutsche Bahn pentru a beneficia de reduceri. Daca mergi din Munchen catre Nuremberg poti folosi Bayern Ticket si calatoria dureaza aproximativ 2 ore.

Germania_Nuerenberg_prin_oras_1 Germania_Nuerenberg_prin_oras_3  Germania_Nuerenberg_prin_oras_5 Germania_Nuerenberg_prin_oras_9  Germania_Nuerenberg_prin_oras_11 Germania_Nuerenberg_prin_oras_13  Germania_Nuerenberg_prin_oras_15 Germania_Nuerenberg_prin_oras_16   Germania_Nuerenberg_prin_oras_28 Germania_Nuerenberg_prin_oras_23 Germania_Nuerenberg_prin_oras_25 Germania_Nuerenberg_prin_oras_37

Tagged with:     , ,

1 Comment

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Protected by WP Anti Spam