Pavilionul Regal din Brighton

Pavilionul Regal din Brighton Marea Britanie

Se spune ca unii englezi sunt excentrici. Acum avem si dovada 🙂

Pentru ca am ajuns la plaja in Marea Britanie, in Brighton si ne-am oprit sa vedem de ce e celebru Pavilionul Regal de aici.

Pavilionul Regal din Brighton Marea Britanie

Pavilionul Regal din Brighton Marea Britanie

Cum ne-am facut temele de acasa, stiam deja ca unii spun ca are cepe in cap, altii ca are bulbi, unii ca e o imitatie de India, altii de Asia pur si simplu…. astfel ca era sa ajungem sa nu-l mai vedem daca ne luam doar dupa marele google si rezultatele lui.

Pana la urma un pic de controversa prinde bine si ajuta la perceperea unei taxe de intrare maricica. Fotografii nu avem voie sa facem in interior si astfel ajutam la pastrarea misterului.

Pavilionul propriu zis e o mixtura de kitsch si detalii fine, unele foarte reusite. Descoperim un loc de de vacanta, cu dorinta de relaxare, de a te bucura de soare si de a avea o vara plina de petreceri.  Influentele asiatice se simt in multe locuri, de la palmieri de plastic, la dragoni si desene imitand copacii de bambus pe pereti. Gradina e frumoasa si pentru cateva momente ne intrebam cum ar fi sa ajungem in India. Iar cand imaginatia porneste pe distante mare, putem visa in voie in curtea pavilionul intr-un loc comod pe iarba.

Pavilionul Regal din Brighton Marea Britanie

Pavilionul Regal din Brighton Marea Britanie

Pavilionul Regal din Brighton Marea Britanie

In interior sala de petreceri (sau the Banqueting Room) si modul in care lumina patrunde in cladire te fac sa-ti fi dorit sa petreci o vara aici, chiar si acum mai bine de 200 de ani. Un pic de mister si de voie buna te indemna la a lenevi aici.    

Povestea completa despre Brighton pe morisca este aici.

Pavilionul Regal din Brighton Marea Britanie Pavilionul Regal din Brighton Marea Britanie

Detalii importante

Din Londra cel mai usor ajungi la Brighton cu autocarul. Noi am pornit din Victoria Station iar o calatorie dus intors pentru o persoana a costat 14 lire. Drumul dureaza aproximativ doua ore.

Pavilionul Regal este deschis in intervalul 10.00 – 17.15 (din octombrie pana in martie) si in intervalul 9.30 – 17.45 (din aprilie pana in septembrie). Ultimul bilet poate fi cumparat cu 45 de minute inainte de ora inchiderii. Pavilionul este inchis pe 24 decembrie (incepand cu ora 14.30), pe 25 si 26 decembrie.

Un bilet de intrare costa 10.5 lire. Gasesti info updatate aici.

Tagged with:     , ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Protected by WP Anti Spam