Pur si simplu Schloss Neuschwanstein sau pe taramul povestilor

Castelul Schloss Neuschwanstein din Bavaria (Germania)

E timpul sa pasim in lumea povestilor, la castelul Schloss Neuschwanstein.

Castelul Schloss Neuschwanstein din Bavaria (Germania)

Ce-i drept nu avem timp de visat pe drum pentru ca suntem cu ochii pe ceas si pe biletul de intrare astfel incat sa respectam ora programata. Este aproape imposibil de intrat cu intarziere sau de anulat un bilet….asa ca urcam repejor catre castelul alb.

Putina istorie

Castelul Schloss Neuschwanstein a fost construit intre 1869 si 1886 pentru Regele Ludwig II al Bavariei. A fost deschis pentru public  imediat dupa moartea sa in 1886. Palatul a aparut in mai multe filme si se spune ca a fost sursa de inspiratie pentru Walt Disney atunci cand a creat Castelul Frumoasei din Padurea Adormita din Disneyland.

Castelul Schloss Neuschwanstein din Bavaria (Germania) Castelul Schloss Neuschwanstein din Bavaria (Germania)

Castelul Schloss Neuschwanstein din Bavaria (Germania) Castelul Schloss Neuschwanstein din Bavaria (Germania)

Podul reginei Maria – Queen Mary’s Bridge / Marienbrucke

Pentru o priveliste spectaculoasa asupra castelului Neuschwanstein trebuie urcat pana la acest pod. Aglomeratia de pe pod stirbeste un pic din bucuria de a vedea castelul din povesti.

Germania_Bavaria_Schloss Neuschwanstein_6

Castelul Schloss Neuschwanstein din Bavaria (Germania)

Vedere de la Castelul Schloss Neuschwanstein din Bavaria (Germania)

Vedere de la Castelul Schloss Neuschwanstein din Bavaria (Germania)

Vedere de la Castelul Schloss Neuschwanstein din Bavaria (Germania)

Detalii importante

Zona este foarte aglomerata si se estimeaza in jur de 1.3 milioane viziteaza anual Schloss Neuschwanstein sau Schloss Hohenschuangau. Aproximativ 6,000 de turisti sunt zilnic in Schwangau in lunile de vara.

Putina planificare este binevenita pentru a te bucura din plin de cele doua castele si de localitatea Schwangau. In orasel sunt diverse pensiuni si locuri unde poti lua masa plus directii catre trasee de bicicleta sau de trecking.

E important de ajuns dimineata sau in prima parte a zilei pentru a putea vitiza ambele castele. O varianta buna este rezervarea biletelor direct de pe internet si doar ridicarea acestora de la casele de bilete de la Schwangau. Altfel….te asteapta o coada lunga de turisti care au fost ceva mai grabiti si mai mult de o ora de stat la coada.

Cum ajungi la Schwangau

  • Cu autocarul: in cazul in care esti intr-un tur al Bavariei, intr-o excursie organizata.
  • Cu masina: daca ai ales sa descoperi Bavaria mergand cu masina
  • Cu tren + autobuz: daca vii direct din Munchen. Daca vrei sa folosesti Bavaria Ticket, cel mai devreme vei ajunge intre 10.30 si 11 dimineata. Pentru intoarcere ai autobuz si tren seara. Bayern Ticket include si transportul cu autobuzul asfel incat nu va trebui sa platesti bilet suplimentar din Fussen catre Schwangau sau la intoarcere.

Priveliste de la Castelul Schloss Neuschwanstein din Bavaria (Germania)

Vedere de la Castelul Schloss Neuschwanstein din Bavaria (Germania)

Program de vizitare & bilete

Castelul Schloss Neuschwanstein este deschis zilnic, intre 8.00 si 18.00 (intre 23 martie si 15 octombrie) sau zilnic intre 10.00 si 16.00 (incepand cu 16 octombrie si pana pe 22 martie). Castelul este inchis pe 1 ianuarie, 24, 25 si 31 decembrie.

Casa de bilete este deschisa zilnic intre 8.00 si 17.00 (intre 23 martie si 15 octombrie) sau zilnic intre 9.00 si 15.00 (incepand cu 16 octombrie si pana pe 22 martie) – detalii aici.

Bilete de achizitioneaza de la casa de bilete din Schwangau, inainte de a urca spre castel. Ora de vizitare este indicata pe bilet. Palatul se poate vizita doar cu ghid.

Sunt dispobile mai multe tipuri de bilete astfel:

  • Castelul Neuschwanstein: adulti – 12 euro; copii, elevi si studenti sub 18 ani insotiti de un parinte – gratuit;
  • Combi – King’s Ticket / Königsticket: (include vizitarea castelului Hohenschwangau si a castelului Neuschwanstein intr-o singura zi, primul se viziteaza Hohenschwangau, apoi Neuschwanstein): adulti – 23.00 euro; copii, elevi si studenti sub 18 ani insotiti de un parinte – gratuit;
  • Combi – Wittelsbach Ticket (include vizitarea castelului Hohenschwangau si a Muzeului Regilor Bavarezi intr-o singura zi): adulti – 20.50 euro, copii sub 5 ani – gratuit; copii intre 6 si 17 ani insotiti de un parinte – 8 euro
  • Combi – Swan Ticket (include vizitarea castelului Hohenschwangau, a Muzeului Regilor Bavarezi si a castelului Neuschwanstein intr-o singura zi. Primul se viziteaza castelul Hohenschwangau si apoi Neuschwanstein): adulti – 29.5 euro, copii sub 5 ani – gratuit; copii intre 6 si 17 ani insotiti de un parinte – 8 euro.
  • Castelul Neuschwanstein este inclus in biletele anuale si in cele pe valabile 14 zile pentru palatele bavareze astfel incat daca ai unul dintre cele 2 bilete, nu mai este nevoie sa platesti pentru intrarea la Neuschwanstein. Vei primi insa bilet cu tariful de 0 euro si ora la care este programata vizitarea castelului. Gasesti detalii despre aceste bilete aici.

Biletele pentru Hohenschwangau si Neuschwanstein au indicate orele de intrare in cele doua castele, accesul fiind permis numai in intervalul predefinit. Harta cu detalii despre locatii si timpul necesar pentru a ajunge intre ele este disponibila aici.

Informatii updatate poti gasi aicisi aici

Castelul Schloss Neuschwanstein din Bavaria (Germania)

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Protected by WP Anti Spam