Weekend la muzeele din Bucuresti

Muzeul Taranului Roman Bucuresti

Daca Viena are Museum Quartier, iar Berlin Museum Insel, aparent avem si noi un loc cu muzee grupate. N-as fi crezut ca le poti combina intr-un un weekend, insa pe masura ce vezi unul, ai vrea sa le vezi si pe celelalte.

„Cartierul muzeelor” din Bucuresti se afla in apropiere de Piata Victoriei si include: Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul Taranului Roman, Muzeul de Geologie, iar ceva mai departe gasesti Muzeul de Muzica George Enescu si Muzeul Hartilor.

Asadar, sa petrecem o zi de weekend invatand lucruri noi sau redescoperind din informatiile pe care le stiam deja.

Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa Bucuresti

Este primul muzeu ce te intampina in Piata Victoriei. Iar dupa renovare a devenit ceva mai prietenos, cu rafturi noi si o girafa vesela la intrare. Aici te strecori printre copii chiar si daca ajungi dimineata devreme cand abia se deschide. Daca insisti si vrei sa inveti lucruri noi, la Antipa se organizeaza tot felul de ateliere si sesiuni stiintice. Iar la final, Cafe Antipa te indeamna la o pauza mai lunga in gradina din spatele muzeului.

Daca vrei sa vizitezi Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa

 • Muzeul este deschis intre 10.00 si 20.00 in fiecare zi de miercuri pana duminica in intervalul 22 martie – 31 octombrie. Ultimul vizitator poate intra la ora 19.00.
 • In perioada de iarna (1 noiembrie – 21 martie), muzeul este deschis intre 10.00 si 18.00 martea, miercurea, joia si vinerea, ultimul vizitator putand intra la ora 17.00. Sambata si duminica este deschis in intervalul 10.00 – 20.00, ultimul vizitator putand intra la 19.00.
 • Lunea si martea muzeul este inchis indiferent de perioada din an.
 • Biletul de intrare costa 15 lei, iar fotografierea se taxeaza cu 10 lei/vizita (inclusiv pentru pozele cu telefon mobil).
 • De regula atelierele pentru copii si conferintele sunt anuntate separat.

 

Muzeul Taranului Roman

Muzeul Taranului Roman Bucuresti

Este muzeul ce s-a redefinit cel mai bine dintre muzeele din Bucuresti. Gasesti aici pe langa expozitia permanenta, o multime de evenimente, de la expozitii de fotografie, la filme in aer liber, concerte in Clubul Taranului Roman, festivalul de teatru, targuri de mesteri populari, demostratii de mestesuguri si tot felul de evenimente ce fac acest loc sa fie viu si plin de oameni tineri.

Muzeul Taranului Roman Bucuresti

Daca vrei sa vizitezi Muzeul Taranului Roman

 • Muzeul este deschis in intervalul 10.00 – 18.00 de marti pana duminica. Lunea este inchis.
 • Biletul de intrare pentru expozitiile permanente costa 8 lei.  Pentru targurile si expozitiile temporare MTR intrarea se taxeaza cu 8 lei. Audioghid-ul costa 12 lei/aparat, iar fotografierea in muzeu pare sa fie un lux sau un obicei prost inteles de organizatori pentru ca e taxata cu 60 de lei.
 • Cinematograful din curtea muzeului si filmele proiectate in Sala Horia Bernea sunt taxate separat. De asemenea o parte din evenimentele organizate la Clubul Taranului sunt pe baza de taxa de intrare.

 

Muzeul Geologic

Muzeul National de Geologie Bucuresti

Daca vrei sa vezi cristale de culori si texturi diferite sau daca vrei sa inveti despre comorile pamantului, o oprire la Muzeul Geologic iti va fi de folos. Camere si cutii speciale te vor purta intr-o lume plina de detalii, cu cristale pretioase si semipretioase.

Muzeul National de Geologie Bucuresti

Daca vrei sa vizitezi Muzeul Geologic

 • Muzeul Geologic este deschis in intervalul 10.00 – 18.00 de marti pana duminica, ultima intrare fiind posibila la ora 17.00. Muzeul este inchis in zilele de luni, pe 1 si 2 ianuarie, in prima si a doua zi de Rusalii, pe 15 august, in prima si a doua zi de Paste, pe 1, 25 si 26 decembrie.
 • Biletul de intrare costa 8 lei. Taxa de participare la programele educationale este de 14 lei/persoana, iar cea de participare la atelierele de creatie este de 16 lei/persoana. Si aici se taxeaza fotografiatul L, „doar” 30 de lei.

 

Muzeul National Geroge Enescu si casa memoriala George Enescu

Muzeul National George Enescu Bucuresti Muzeul National George Enescu Bucuresti

Pe Calea Victoriei se gaseste Palatul Cantacuzino ce gazduieste Muzeul National Geroge Enescu si casa memoriala George Enescu. Cele cateva sali amenajate te imtampina cu muzica clasica si povesti din viata compozitorului roman. Oprirea e rapida pentru ca in 30 de minute ai vazut si citit tot.

Daca vrei sa vizitezi Muzeul National George Enescu

 • Muzeul este deschis in intervalul 10.00 – 17.00 de marti pana duminica, ultima intrare fiind permisa la ora 16.30. Lunea este inchis.
 • Biletul de intrare costa 6 lei si include si vizitarea casei memoriale. Accesul este gratuit in data de 26 a fiecarei luni. Fotografierea este taxata cu 30 de lei.

 

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

Un muzeu mai nou si mai putin cunoscut ce gazduieste o colectie interesanta de harti si carti vechi, tot in apropiere de Piata Victoriei. O oprire aici este rapida, dar plina de descoperiri.

Daca vrei sa vizitezi Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

 • Muzeul este deschis in intervalul 10.00 – 18.00  de miercuri pana duminica. Lunea si martea este inchis. Taxa de intrare este taxata cu 4 lei.     
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Protected by WP Anti Spam